HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mama's

Wanneer weer ongesteld na de bevalling?

Geplaatst op 28/01/2021 door love2bemama

Na een bevalling moet je lichaam herstellen, maar je zal merken dat je langzaamaan weer de oude wordt. Je hormoonhuishouding gaat zichzelf weer regelen en na een tijdje wordt je ook weer ongesteld. Maar wanneer wordt je weer ongesteld na een bevalling en hoe herken je de eerste menstruatie

Voor veel vrouwen is de eerste menstruatie na de bevalling iets waar ze naar uitkijken. Op deze manier krijgen ze weer een beetje het gevoel controle te hebben over de hormonen die tijdens de zwangerschap en bevalling letterlijk alle kanten zijn opgegaan. De menstruatie is ook zeker een teken dat de hormonen weer op de normale manier gaan werken. Dit geeft voor veel vrouwen rust, omdat de hormonale disbalans na de bevalling voor klachten kan zorgen. 

Wanneer weer ongesteld na bevalling? 

Hoewel elk vrouwelijk lichaam anders werkt, zeker na een bevalling, is er wel een duidelijk gemiddelde voor wanneer een vrouw weer ongesteld wordt na een bevalling. Dit gemiddelde hangt van verschillende factoren af. Zo kan het schelen of je fles- of borstvoeding geeft of je wellicht al hormonale anticonceptie gebruikt om de hormoonhuishouding enigszins te regelen.

Lees verder op www.love2bemama.com