HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Wat zijn de voor- en nadelen van creatine?

Geplaatst op 26/01/2021 door fitnl

Creatine is een van de meest onderzochte en meest verkochte supplementen. Maar werkt het ook echt? Dit artikel geeft een overzicht van de belangrijkste informatie die jij moet weten over dit supplement.

Wat is creatine?

Creatine is een voedingssupplement, maar ook een lichaamseigen stof die voorkomt in de spieren van zoogdieren. Het is een tussenproduct in de energievoorziening van spier- en zenuwcellen. Je lichaam maakt het dus zelf aan en beschikt over een voorraadje. Je kunt deze voorraad ook aanvullen middels voeding of als voedingssupplement.

Welke voeding bevat creatine?

Deze stof zit met name in vlees, maar ook in vis. Je eigen lichaam heeft ongeveer 1-3 gram creatine per dag nodig om de voorraden aan te vullen. De helft hiervan komt van voeding en de overige helft maak jezelf aan. De lichaamseigen stof wordt gevormd uit de aminozuren argininemethionine en glycine. Die omzetting vindt met name in de nieren plaats, maar ook in de lever en alvleesklier.

Lees verder op www.fit.nl