HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Zacht voedsel (4): soep

Geplaatst op 19/01/2021 door KokenmetKarin

Wie noodgedwongen alleen zacht voedsel mag (en kan) eten, die kan niet zonder soep. Soep is ronduit levensreddend. Op deze website vind je (ik heb even geteld) 238 soeprecepten.

Zoals bijvoorbeeld:
• Aspergesoep
• Prei-spinaziesoep
• Kikkererwtensoep
• Franse champignonsoep
• Chinese kippensoep
• Surinaamse Pindasoep
Om er slechts een paar uit te lichten. Maar snuffel gerust zelf even verder via het zoekvenster, je kunt je hart ophalen. Zolang je alles maar blendert. Die leuke knapperbolletjesof blaadjes verse kruiden bovenop? Croutons, lente-uitjes of uitgebakken spekjes? Helaas pindakaas, die gaan niet lukken. Zelfs vermicelli is een struikelblok en dient gepureerd.

Kijk, een leuk voorbeeld uit mijn groentekookboek ‘Slim zónder pakjes & zakjes’

Ja, dat maakt soep wel wat saaier, maar het is even niet anders. Al gaat een sliertje room natuurlijk altijd. Zelfs uiensoep lukte mij in het begin echt niet, terwijl je zou denken dat die heel erg zacht gestoofde uiensliertjes toch moeiteloos naar binnen zouden moeten glijden. Quod non. Maar uiensoep uit de blender, en dan bedoel ik echt lekkere uiensoep, van langzaam gestoofde uien, die is ook heerlijk door de blender. Als je het stevig wilt, blender je zelfs dat gegratineerde kaasbroodje mee.

Lees verder op www.kokenmetkarin.nl