HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Zacht voedsel (5): puree

Geplaatst op 21/01/2021 door KokenmetKarin

Voor wie het nog niet was opgevallen, ik zit middenin een instructieve serie over zacht voedsel. Dit keer wil ik het hebben over puree. Voor wie in de puree zit, is puree namelijk een uitkomst. Om te beginnen aardappelpuree. En dan bedoel ik uiteraard niet die treurige versie in een pakje, maar echte puree, van echte aardappels. Die je vervolgens door de pureeknijper of roerzeef haalt (nooit door de blender of met de mixer, dat wordt behangplak!). Een doodgewone pureestamper kan ook, maar dan moet je echt goed stampen, want elk bonkje is straks een hindernis bij het naar binnen werken.

Belangrijk: maak de puree supersmeuïg met warme melk of room en boter. Omdat je automatisch tijdens deze periode afvalt, want je krijgt maar weinig voedsel naar binnen, moet je je vooral nergens bezwaard over voelen. Dus hoppa, nóg een scheut room en nóg een klont boter. Omdat je het waard bent! En omdat het leven al treurig genoeg is nu je niet alles kunt eten.

Ook alle mogelijke groentes lenen zich uitstekend voor puree. Het basisrecept is simpel: groente in stukjes snijden, koken (of stomen) en dan met een ferme scheut kookwater (oppassen dat je dat niet gewoontegetrouw meteen afgiet in de gootsteen!) in de blender. Maak het zo vloeibaar of juist stevig als je zelf wilt (of aankunt). Hoe meer vocht, hoe sneller het richting soep gaat. Maar als je niet verplicht bent tot een vloeibaar dieet, is het een verademing om tussen al dat drinken lekker met een theelepeltje iets te kunnen opsouperen.

De mogelijkheden zijn eindeloos. Zoals deze aardappelpuree gemengd met wortelpuree.

Lees verder op www.kokenmetkarin.nl