HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Zacht voedsel (6): brood

Geplaatst op 21/01/2021 door KokenmetKarin

Wie gewend is te ontbijten met boterhammen met kaas of hagelslag, die moet iets anders verzinnen als er wegens bijvoorbeeld kaakproblemen alleen zacht voedsel mogelijk is. Broodkorstjes zijn zeer uit den boze en op plakjes kaas valt niet te sabbelen, dat wordt een soort plastic in je mond waar je maar niet vanaf komt. Over hagelslag zal ik het maar helemaal niet hebben. Natuurlijk zijn er de drinkontbijtjes waar ik het al eerder over had.

Toen ik wakker werd in het ziekenhuis na mijn kaakoperatie dacht ik dat ik alleen maar vloeibaar mocht eten. ‘Welnee’, zei de mevrouw die langskwam met de ontbijtkar, ‘je mag zácht voedsel, dus ook een boterham met smeerkaas.’ Gevolgd door een al even monter: ‘Zal ik de korstjes er even voor je afsnijden?’ Nog nooit zo blij geweest met zo’n vies kuipje smeerkaas en een boterham in duizend stukjes.

De smeerkaas werd thuis al snel vervangen door roomkaas. Al snel ontdekte ik dat mijn Turkse groenteboer hele lekkere Turkse roomkaas heeft, weer eens wat anders dan die beetje niksige gewone, waar je duurbetaalde foodbloggers altijd zo lyrisch over ziet doen.

Pindakaas en chocopasta werken ook goed. En hummus, jazeker, gewoon die kant-en-klare bakjes uit de supermarkt, al kun je ook rustig zelf aan de gang met kikkererwten of andere bonen (zie hier mijn recept van hele lekkere bonenpuree). 

Lees verder op www.kokenmetkarin.nl