HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Zacht voedsel (8): eitje

Geplaatst op 22/01/2021 door KokenmetKarin

Waar zouden we zijn zonder eieren? Nergens, inderdaad. En het goede nieuws: ze bieden volop kansen voor wie aangewezen is op zacht voedsel. Zelfs de vegans onder ons hoeven nu niet meteen af te haken, die moeten even doorlezen tot onderaan, straks kom ik zelfs met een vegan ei-optie.

Maar laten we bij het begin beginnen: een gekookt ei in stukjes prakken en dan lekker opsabbbelen, dat valt goed te doen.

Nog zachter is natuurlijk het roerei. Het recept is te simpel voor woorden: 2 eieren losklutsen in een kommetje met wat zout, peper en een scheut room. Bakken in roomboter in een koekenpan en continu roeren. Zet het vuur niet te hoog, dan stolt het ei maar langzaam. Laat het vooral goed vochtig blijven. Geraspte kaas kan er trouwens ook prima door. Of op het eind wat heel fijngeknipte bieslook. En vervolgens gelukzalig opeten met een lepeltje. Kleine babyblokjes brood besmeerd met boter zijn er ook lekker bij.

Ik heb trouwens ook de roerei-variant geprobeerd uit het boek Comfort Food van Janneke Vreugdenhil. En zij heeft het naar eigen zeggen weer van kookschrijver Richard Olney (voor geïnteresseerden: hier zijn oorspronkelijke recept, met truffel). Een absurd omslachtig geheel met veel eieren (hele en dooiers), veel boter, veel room, gehannes met een zeef en au bain-marie. Volgens het recept geschikt voor 2 tot 4 personen maar ik heb het doodleuk in m’n eentje weggeslobberd.

Lees verder op www.kokenmetkarin.nl