HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Geroosterde bloemkool met curry en tahin dip

Geplaatst op 14/01/2022 door beaufood

Geroosterde bloemkool met curry en tahin dip. Meer groenten eten wordt één groot feest met deze geroosterde, in gele curry pasta gemarineerde bloemkool. Met een knapperig laagje parmezaanse kaas on top om het af te maken en een romige dip van tahin om te dippen. Dit heerlijke gerecht barst van de vitamines én smaak. Je bakt de bloemkooltjes eenvoudig op een ovenplaat en de oven doet verder het werk. Wij eten deze geroosterde bloemkool graag als bijgerecht en ook Louen (1) is er gek op!

Gele curry & tahin

Als bloemkool twee beste vrienden zou hebben, dan zouden dat gele curry en tahin zijn. Oftewel sesampasta. Ik kies in dit recept voor gele curry pasta (die van Fairtrade is favoriet!) omdat deze het minst pittig is. Wel zo fijn als kleine Louen ook mee eet. Liever wel een beetje pit? Ga dan voor een rode curry pasta. Om het gerecht nog nét even wat spannender te maken serveren we er een easy peasy dip bij van tahin. Kneepje vers limoensap erdoor, wat honing, misschien een drupje sriracha. Groenten eten was nog nooit zo lekker.

Lees verder op www.beaufood.nl