HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

Minder snel spiermassa en herstel als je ouder wordt?

Geplaatst op 16/01/2022 door fitnl

Is je krachtsportcarrière voorbij na je 30e? Klopt het dat je minder spiermassa opbouwt als je ouder wordt? Kost het je een dag extra om te herstellen van een goede trainingssessie? De antwoorden zullen je verbazen!

Op welke leeftijd ben je het sterkst?

Het piekmoment van je maximaalkracht komt waarschijnlijk later dan je gedacht had. In een recent onderzoek onder krachtsporters blijkt dat krachtsporters gemiddeld genomen pieken op het gebied van kracht rond hun 35e [1]. Dit komt deels omdat je gemiddeld 5-10 trainingsjaren nodig hebt om alles te optimaliseren. Als je net begint met sporten weet je niet goed wat voor jou werkt. Wat je precies moet eten en welke oefeningen goed werken bijvoorbeeld. Het leren kennen van je lichaam en programmering kost véél tijd. Eigenlijk is het optimaliseren van je krachtsportcarrière net zoiets als studeren. Je kunt dit versnellen met behulp van de juiste mentor, trainingsmaat of een goed handboek over krachttraining te gebruiken.

Lees verder op www.fit.nl