HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Quiche lorraine met Gruyère en amandelbodem

Geplaatst op 15/01/2022 door beaufood

Quiche lorraine met Gruyère en amandelbodem . Een heerlijk smeuïge quiche met een glutenvrije bodem gemaakt van kwark en amandelmeel. Voedzaam, bomvol smaak en perfect als lunch, als avondeten met een groene salade erbij óf in kleine puntjes gesneden voor bij de borrel. Een klassieke quiche lorraine wordt gemaakt met spekjes, maar aangezien ik niet zo dol ben op varkenvlees liet ik deze weg. Geen gemis in smaak though! De Gruyère kaas geeft deze quiche een volle hartige smaak en match overheerlijk bij de prei in deze quiche. Oh, en ga alsjeblieft écht voor Gruyere kaas in plaats van ‘gewone’ kaas. Hieronder vertel ik je waarom!

Gruyère kaas

Gruyère kaas is een Zwitserse kaas die vanwege zijn lichtzoete, nootachtige smaak onmisbaar is in een klassieke kaasfondue. Het is één van mijn favoriete kazen. Niet alleen in kaasfondue, maar ook op de borrelplank, gesmolten over een lekkere lasagne of geraspt in deze heerlijke quiche lorraine. Deze kaas kost je iets meer dan een zakje (geraspte) huismerk kaas, maar wel écht de moeite waard vanwege de smaak en het feit dat hij zo heerlijk over de quiche smelt.

Geniet ervan!

Lees verder op www.beaufood.nl