HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

Weinig tijd om te trainen? Zo train je super efficiënt én effectief!

Geplaatst op 14/01/2022 door fitnl

Veel trainingssessies in fitnessschema’s duren rond de 75 tot 90 minuten om geheel te doorlopen. Tel daar nog je reistijd bij op, omkleden, douchen en uitpuffen en je bent snel al zo’n 2,5 -3 uur per keer op de been. Voor veel mensen met een drukke baan en gezinsleven kan dat een groot obstakel zijn om te gaan sporten.  Toch hoeft een trainingssessie helemaal niet zo lang te duren om effect te hebben.

Er zijn namelijk verschillende manieren om effectiever te trainen en tijd te besparen. In dit artikel geef ik je handige tips zodat je ondanks alle drukte toch nog aan je gezondheid en fitheidsdoelen kunt werken.

Supersets

De eerste methode waarmee je de trainingstijd al wel met de helft kunt reduceren zijn supersets. Bij een superset training combineer je twee oefeningen die je direct na elkaar uitvoert, om en om een set van elke. Vervolgens neem je 1-1,5 minuut pauze. Dit kunnen twee oefeningen zijn van dezelfde spiergroep, maar ook van de tegenovergestelde spiergroep (met een moeilijk woord antagonist genoemd).

Lees verder op www.fit.nl