HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Spots

Marokko

Geplaatst op 07/02/2016 door hippevegetarier

Marokko: de eetgewoonten

IMG_1117

Begin januari heb ik twee weken rondgereisd door Marokko. Ik was er nog nooit geweest, wat een prachtig land! Ik ben vanaf Casablanca vertrokken, langs Rabat, Meknes en het religieuze Fes, via Midelt naar de sahara bij Merzouga waar ik onder de sterren geslapen heb (en hardgelopen!), en tot slot via prachtige Todra Gorge en de indrukwekkende kasbahs bij Ait Ben Haddou naar het romantische Marrakech. Een reis gevuld met natuurschoon, bijzondere gastvrije mensen en - hoe kan het ook anders - kook- en eetinspiratie. De komende vijf weken op zaterdag vertel ik jullie graag meer over deze reis! Vandaag over de Marokkaanse eetgewoonten... EN ik mag jullie een prachtig arrangement aanbieden voor een verblijf in Marrakech (zie onderaan). Lees snel verder!

Marokkaanse eetgewoonten

Als je aan Marokko denkt dan denk je aan tajines en couscous. Voor de vegetariër tenminste! De Marokkaanse keuken heeft een mooi aanbod van vegetarische tajines en couscous. Eerlijk is eerlijk, de variatie is niet eindeloos, maar het eten is gezond, vers, vol met groenten, zonder toevoegingen en heerlijk op smaak gebracht met bijzondere producten zoals geconfijte citroen en specerijen. Daarnaast kent Marokko nog een aantal bijzondere gebruiken en eetgewoonten. Hier de kenmerkendste op een rijtje:

  • De Marokkaanse keuken is dol op specerijen. Denk vooral aan komijn, paprikapoeder, saffraan, munt, kaneel, gember, koriander, kardemom en peper.
  • In Marokko wordt veel gebruik gemaakt van gedroogd fruit en dan met name dadels, vijgen en abrikozen. Deze vind je terug in zowel zoete als hartige gerechten. Leuk weetje: een dadel gevuld met een walnoot is standaard onderdeel van het bruidscadeau.

Lees verder op www.dehippevegetarier.nl