HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Spots

Travel guide Vietnam

Geplaatst op 07/02/2016 door glow

TRAVEL GUIDE VIETNAM. DEEL 1: ETEN, REIZEN EN SLAPEN

Vietnam

Het kon natuurlijk niet uitblijven, een Travel Guide over mijn mooie reis door Vietnam. Maar waar te beginnen? Het is zo'n groot en divers land, dat alle tips en trics niet in één artikel zijn te vangen. Daarom kun je de komende tijd in drie delen lezen wat wij op reis hebben gedaan en gezien. En vooral ook... welke tips ik voor je heb. Heb je een reis naar Vietnam in de planning, of wil je er meer over weten? Lees dan vooral lekker verder. Enjoy!

Eten

Ik val maar gelijk met de deur in huis: alleen al voor het eten moet je naar Vietnam! Ik heb nog nooit op vakantie zó goed gegeten. Maar dan ook echt overal en elke maaltijd. Houd je van Aziatisch eten, lichte gerechten, verse kruiden en beetje pit? Nou, dan zit je in het hele land wel goed.

Elke streek heeft zijn eigen gerechten en dat maakt door het land reizen een culinair feestje! Je hebt natuurlijk de gerechten die in heel het land bekend zijn, zoals Pho (spreek uit alsfuh) de alom bekende noedelsoep, de heerlijkesummer rolls(Goi Cuon), de inmiddels internationaal bekende Vietnamese broodjes Bahn Mi en - een vegetarische favoriet - gebakken Morning Glory (waterspinazie) met knoflook. Maar elke streek staat dus ook bekend om de specialiteiten. Zo kun je in Hanoi veel hotpot of Vietnamese barbecue eten, moet je in Hoi An de white rose - speciale dumplings gevuld met garnalen - niet overslaan en zeker ook de traditionele Mi Quang proberen, ben je in Hue aan het juiste adres voorfingerlickinggoodgestoomde deegpakketjes van allerlei soorten (o.a. Cha Tom, Bahn Nam en Bahn Beo) en eet je in het zuiden de allerlekkerste vissaus (Nuoc Mam) ever!

Lees verder op www.glowmagazine.nl/

Vietnam

,