HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

De gezondheidsvoordelen van kaneel

Geplaatst op 14/02/2017 door feelgoodbyfood

Kaneel, ik gooi het echt overal doorheen. Door pannenkoekjes, crumble, wafels, cakes, muffins en soms door m’n smoothies en yoghurt. Kaneel geeft een verwarmend gevoel en combineert heerlijk met fruit als appel, peer, blauwe bessen en met noten. Behalve dat het verwarmend werkt en heel lekker is, heeft kaneel ook nog eens veel gezondheidsvoordelen. Maar om te beginnen, waar komt kaneel eigenlijk vandaan en wat is het precies?

Over kaneel

Kaneel wordt al duizenden jaren gebruikt. Kaneel komt van de kaneelboom, een boom die alleen in een tropisch klimaar groeit. De schaafsels vormen kaneelstokjes en de rest wordt vermalen tot poeder. De meeste productie gebeurt in Indonesië, China, Vietnam en Sri Lanka.

Wist je dat er twee soorten kaneel bestaan? Eigenlijk bestaan er heel veel soorten, maar de twee bekendste zijn Ceylon kaneel en de Cassia. Ceylon kaneel is de echte kaneel en Cassia is wat zoeter en goedkoper. Van Ceylon kaneel worden kaneelstokjes gemaakt. Het kaneelpoeder wat wij in ons keukenkastje hebben staan is Cassia kaneel vermengd met Ceylon kaneel.

Lees verder op www.feelgoodbyfood.nl