HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

Hoe werk je toe naar een belangrijk sportdoel?

Geplaatst op 18/02/2017 door glow

‘Sorry, wát ga je doen dit jaar?’ Tot nu toe de steevaste reactie als ik het over mijn nieuwe sportdoel heb. En dan maakt het eigenlijk niet uit of ik met een triatleet, zwemmer of andere sporter spreek. De vraag die direct volgt is: ‘Waarom?!’

Mijn doel dit jaar Het antwoord op de eerste vraag is heel simpel: ik ga in augustus 2017 het IJsselmeer overzwemmen! Waarom ik dat ga doen heeft wat meer uitleg nodig. Of als ik erover nadenk, eigenlijk niet. Ik ga het doen omdat ik het leuk vind, dat is het belangrijkste. Maar daarnaast geeft het me ook de kans om de mentale voorbereiding op zo’n event te laten zien, want er komt toch een hoop bij kijken!

Via vrienden kwam ik erachter dat Sport-Active de IJsselmeer Challenge organiseert, waarbij je met een begeleidingsboot het IJsselmeer solo of in estafettevorm overzwemt. Als oud-wedstrijdzwemmer-turned-to-triatleet ligt dat wel in mijn straatje. Tenminste, zwemmen ligt in mijn straatje, in zo’n lekker chloorbad of in een meertje. Het IJsselmeer oversteken is zo’n 22 kilometer, en met een beetje pech met het weer zwem je nog een paar kilometer meer. Dat zijn héél veel baantjes in het zwembad… En in het zwembad heb je altijd die fijne kant om op terug te vallen, maar in het IJsselmeer ben ik straks omringd door alleen maar water. Compleet buiten de comfort zone dus!

Lees verder op www.glowmagazine.nl