HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

Is koud douchen goed of slecht? En kan het kwaad

Geplaatst op 14/02/2017 door Furrow

Ik douche elke ochtend koud af, maar is dat eigenlijk goed of slecht? En kan het kwaad voor je huid? 

Orthomoleculair therapeut Karlijn Hoebe"De meningen over koud douchen verschillen. Toch zijn er wel een aantal (bewezen!) voordelen voor je gezondheid. Zo zorgt het koude water voor vaatvernauwing, waardoor je bloed sneller gaat stromen en er meer bloed van je hart naar je organen gepompt wordt. Dit kan bijdragen aan een gezonde bloeddruk (je bloedvaten worden sterker), spataderen verminderen en het kan zelfs aderverkalking doen afnemen. Ook je hersenen functioneren beter door de grotere aanvoer van bloed, wat uiteindelijk zorgt voor betere prestaties." 

Op het moment dat je onder de koude douche staat, gaat je lichaam meteen aan het werk om de temperatuur gelijk te houden. "Voor het opwarmen heb je meer energie nodig en wordt je immuunsysteem geprikkeld. Uit onderzoek blijkt dat als je regelmatig onder een koude douche staat, dat je minder gevoelig bent voor een verkoudheid en griep."

Lees verder op www.furrow.nl