HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Romig Paleo Aardbeienijs

Geplaatst op 18/02/2017 door eetpaleo

Ook in de zomer kun je heel goed dit ijsje maken. Bijvoorbeeld met ander fruit, of voor aardbeien uit de diepvries.

Veel makkelijker dan dit kan een ijsje niet te maken zijn. Je hebt er zelfs geen ijsmachine voor nodig! Wanneer je bruine bananen op de fruitschaal hebt liggen en ze niet direct gebruikt, dan kun je deze het beste invriezen. Heel handig voor die onverwachte momenten waarop je ineens zin hebt in een lekker ijsje.

Het geheim voor romig paleo ijs

De banaan maakt het heerlijk romig, dit is hét geheim voor heerlijk paleo ijs. Doordat je de bananen bevroren gebruikt, is het ijs direct klaar voor gebruik. De structuur is zoals echt roomijs hoort te zijn, maar dan gemaakt van banaan en zonder room en suiker! Veel makkelijker en een stuk gezonder.

Lukt het niet om de bananen goed te pureren in jouw blender of keukenmachine? Voeg dan een scheut kokosmelk of amandelmelk toe. Zorg er wel voor dat het niet te vloeibaar wordt, dan lijkt het meer op een milkshake (al is dat natuurlijk ook lekker)!

Ingrediënten (voor 4 porties)

  • 4 bananen, ingevroren
  • 300g aardbeien, vers
  • ¼ tl vanillepoeder
  • 2 el verse munt (optioneel)

Lees verder op EetPaleo.nl!