HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Vegan Chocolate Bark van maar 3 ingrediënten

Geplaatst op 14/02/2017 door eetpaleo

Lekkere knapperige stukjes zaligheid. Kokosolie, chocola en eventueel wat nootjes…. Wat wenst een mens nog meer!

Over het algemeen laten namen van Engelse recepten zich wel vertalen naar het Nederlands maar ik heb geen idee hoe ik Choco Bark zou moeten vertalen zonder dat het volstrekt onzinnig klinkt; ‘chocolade bast’ is het nu eenmaal ook niet. Mocht er iemand een goede optie hebben dan verander ik de naam graag. ;-)

Let er wel op dat deze lekkernijen caloriebommetjes zijn. Ben je bezig om gewicht kwijt te raken dan zou ik hier niet te veel van snoepen! En eerlijk is eerlijk, al dit soort lekkere recepten vallen in de 20% van de 80/20 regel. De ingrediënten zijn stuk voor stuk Paleo, het eindresultaat natuurlijk niet.

Nog één tip, deze stukjes choco bark kunnen niet te warm kunnen worden, kokosolie heeft namelijk een smelttemperatuur van rond de 24-26°C. Bewaar deze lekkernijen dan ook altijd in de koelkast en kijk uit met het meenemen naar school of werk. Zet je tas niet naast de verwarming of in het zonnetje want dan hou je enkel een plasje ‘choco bark’ over.

Tip: wil je een nóg romigere choco bark? Vervang de 100g ahornsiroop dan voor 80 gram ahornsiroop in combinatie met 60 gram witte amandelpasta.

Ingrediënten (8 porties)

  • 240 gram kokosolie
  • 100 gram ahornsiroop
  • 30 gram cacao
  • Vulling naar keuze; stukjes pure chocola, walnoten, studentenhaver, gojibessen, etc. etc. Geef je fantasie de vrije loop!

Lees verder op EetPaleo.nl!