HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Zelf gezonde Mc Chickens maken

Geplaatst op 14/02/2017 door beaufood

Als ik een food crush mocht kiezen dan zou dat toch wel een Mc Chicken van de Mac Donald zijn, maar omdat ik niet wil weten wat daar allemaal in verwerkt zit besloot ik zelf aan de slag te gaan met een gezonde variant. En hij was lékker! Poeh. Oké, hij smaakt ietsje anders omdat deze kip niet super krokant is doordat hij niet in de frituur gemaakt wordt, maar met een koekenpan en wat paneermeel kom je een heel eind.

Ik maak de burgers in dit recept van kipgehakt. Mocht je dit niet kunnen vinden bij je supermarkt of slager, dan kun je ook een kipfilet gebruiken maar persoonlijk vind ik burgers van kipgehakt het lekkerst. Ome Donald doet trouwens heel geheimzinnig over de precieze ingrediënten van de Mc Chicken saus, maar ik las ergens dat je het meest in de buurt komt met mayo en uienpoeder. Klopt aardig! Het resultaat: twee heerlijke kipburgers met een frisse saus die een stuk verantwoorder zijn dan die van de Mac  Donald.

Lees verder op www.beaufood.nl