HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

5 boeken die je motiveren gezonder te leven

Geplaatst op 22/02/2018 door BedRock

Fast Food Genocide – Dr Joel Fuhrman

Dit boek leert ons hoe bepaalde voeding een negatieve invloed kan hebben op zowel je mentale als fysieke welzijn. Volgens de auteur is er een verband tussen onze verslaving aan giftige ingrediënten en allergieën, ADHD, auto-immuunziekten en andere aandoeningen. Bovendien gaat fast food verder dan hamburgers en frietjes en vallen ook bewerkte producten als cornflakes in die categorie. Het boek gooit de ietwat provocerende informatie meteen in je gezicht, zonder het te sugarcoaten. Maar dat kán motiveren, natuurlijk.

The Joy of Doing Nothing – Rachel Jonat

Naast heel fanatiek bezig te gaan met je dieet, kan het ook fijn zijn om soms even een stapje terug te nemen in je drukke bestaan. In dit boek vertelt Jonat ons hoe we kunnen vechten tegen drukte, en meer kunnen genieten van even niks doen. Eigenlijk gaat dit gedachtegoed over minimalisme, op gebied van mentaal welzijn. Hoe ga je om met drukke schema’s, rust creëren en focussen op jezelf?

Lees verder op www.BedRock.nl