HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

5 Redenen om te gaan sporten

Geplaatst op 06/02/2018 door eatrunlove

De sportscholen puilen in januari altijd uit, maar in februari neemt het aantal mensen dat sport weer snel af. Goede voornemens worden vergeten, er is geen tijd meer voor of het is toch niet leuk. Ook heb ik zelf in februari altijd een beetje te maken met winterblues. Ik ben klaar met de winter, voel me moe, vaak ook verkouden en trek me het liefst terug onder een dekentje. Uiteindelijk ga ik bijna altijd wel sporten en ben ik daarna uiteraard ook heel blij. Maar ik kan me voorstellen dat je motivatie soms ook even ver te zoeken is. Daarom in deze blog 5 redenen om te gaan sporten. Redenen die leuk zijn en die er hopelijk voor zorgen dat je deze week weer lekker gaat trainen!

Sporten maakt gelukkig

Ik schreef er na de Olympische Triathlon in oktober al een blog over; sporten maakt gelukkig. Een grote glimlach die niet meer van je gezicht af gaat, een gevoel van blijdschap en het gevoel dat je gelijk weer wilt gaan sporten. Tijdens het sporten wordt endorfine aangemaakt en dat zorgt voor dat heerlijke en voldane gevoel na een zware training.

Sporten geeft je creativiteit een boost

Heb jij er ook wel eens last van dat er echt helemaal niks meer uit je handen komt op werk bijvoorbeeld? Een uurtje sporten – of zelfs als een uur wandelen – helpt! Je hoofd wordt leeggemaakt, wat weer ruimte biedt voor creativiteit. Sporten geeft een energie en creativiteitsboost!

Lees verder op www.eatrunlove.nl