HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Chocola; Guilty Pleasure Modelfood en Beauty Food?

Geplaatst op 07/02/2018 door modelworkout

Chocola, hebben we daar niet allemaal wel eens héél veel behoefte aan?

Wij in ieder geval wel! Als het die tijd van de maand is of als we een baaldag hebben gehad oh en natuurlijk als er wat te vieren is! Eigenlijk is er voor chocola áltijd wel een goed moment te vinden.

Maar hoe doe je dat dan als je een model bent? Maak je eigen modelproof chocolade van rauwe cacao!

In rauwe cacao zit het stofje theobromine,. Theobromine zorgt dat onze hersenen meer van de neurotransmitter anandamide produceren dat zorgt voor dat heerlijke euforische gevoel wat we kunnen krijgen als we ons overgeven aan een chocolade traktatie. Vrouwen hebben dit overigens vaker dan mannen.

 Women can live by chocolate alone, men can’t.

Is chocola dan toch goed voor ons? Het kan toch niet zo zijn dat chocola ons dik en lusteloos maakt en zorgt voor pukkels? De ingrediënten die meestal aan chocola worden toegevoegd, zoals suiker en zuivel maken een chocoladereep zeker niet gezondheid bevorderend! Maar de rauwe cacao boon, wordt al sinds de oudheid gekoesterd om zijn medicinale eigenschappen en wordt nu niet voor niets een superfood genoemd. Cacao is rijk aan de ‘beauty’ mineralen magnesium, zwavel, flavonoïden én zit vol antioxidanten die vechten tegen de vrije radicalen die worden gevormd tijdens een stressvolle dag op het werk of tijdens een intensieve training.

 Choose foods that love you back.

In dit recept zijn alle krachtige voedingsstoffen van de cacao behouden en zijn geen ‘nasty’ extra’s toegevoegd zodat je er zónder schuldgevoel van kunt genieten. Deze brownies zijn ideaal als tussendoortje. Voor een verwenmoment ’s avonds op de bank of in de middag om vervolgens een killer sportprestatie te kunnen neerzetten! (Vergeet niet dat cacao stimulerend werkt en als je hier gevoelig voor bent kun je zeker voelen.)

Chocolate Bronies Made into a Healthy Energy Charger

lees verder:

https://www.mymodelworkout.com