HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Beauty

De gezondheidsvoordelen van een (middag)dutje

Geplaatst op 01/02/2018 door goedgevoel

Zit jij ook weleens te knikkebollen achter je bureau? Onderzoek heeft aangetoond dat we ons daar best aan over mogen geven. Uit het boek Take a Nap! Change your life blijkt namelijk dat een middagdutje van zo’n 20 à 30 minuten een heleboel voordelen heeft. Uit onderzoek blijkt bijvoorbeeld dat het:

… Onze productiviteit een boost geeft. Als jij na de lunchpauze terugkeert naar je bureau en de onvermijdelijke food dip hebt, zou je er dus goed aan doen om een paar tellen je ogen dicht te doen, zodat je daarna weer fris aan de slag kunt gaan met je to-do lijst.

… De alertheid vergroot en reflexen versnelt. Zeker tijdens het autorijden kunnen zware oogleden zeer gevaarlijk zijn. Merk je dat je niet meer zo gefocust bent als je moet zijn, stop dan even aan de kant van de weg en geef je over aan je slaap. Na die break kun je weer alert de weg op.

… Zorgt voor minder stress. Geeft iets – werk, relaties, huishouden, noem maar op – je veel stress en zie je het even niet meer zitten? Laat dan even alles los en duik je bed in. Zodra je wakker wordt zul je merken dat je je minder gestressed voelt en helderder over de situatie kunt nadenken. Een (middag)dutje verbetert namelijk ook het maken van beslissingen. En dat kan in een stressvolle situatie vaak bijzonder goed uitkomen!

… Onze creativiteit vergroot. Of je nu bezig bent met een klus voor je werk, iets op papier moet zetten of van plan bent een uitgebreide maaltijd te koken voor je gezelschap: als je merkt dat je creativiteit wat ingedut is, doe je er goed aan om zelf even te gaan slapen en daarna de creatieve ideeën weer rijkelijk te laten vloeien.

lees verder:

http://www.goedgevoel.nl