HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Beauty

De stress van je vetcellen

Geplaatst op 17/02/2018 door modelworkout


Weet je waar ik ontzettend veel stress van ervaar? Van rekeningen! Zojuist kreeg ik er één binnen van mijn tandarts en hoewel de assistent het heel leuk bracht schoot mijn stresslevel uit mijn dak. Dus wat doe ik enkele seconden later, ik eet de rest van de appeltaart die ik gisteren had gekocht in één keer op. Je zou denken dat mijn vetcellen daar blij mee zijn. Dat is dus niet zo! Vetcellen ervaren na het afvallen stress, waardoor ze sneller nieuwe vetdeeltjes opnemen. Val je van rekeningen krijgen af dan? Nou de rekening was dermate hoog dat ik van schrik een paar kilo kwijt ben. Anyway door die afvalstress ervaren veel mensen een jojo-effect nadat ze zijn afgevallen.

Door het kwijtraken van vet, ontstaat er bij de cellen stress die ze proberen zo snel mogelijk kwijt te raken. De Universiteit van Maastricht ontdekte dat ze daardoor nieuw vet op stapelen. Zes jaar geleden heeft onderzoek van de universiteit al eens uitgewezen dat vetcellen hun vet liever niet afstaan (ze waren uiteraard emotioneel gehecht eraan geraakt), alleen was het onduidelijk waarom niet. Vetweefsel bestaat uit wit vetweefsel en bruin vetweefsel. De voornaamste functie van wit vetweefsel is de opslag van energie in de vorm van vet terwijl bruin vetweefsel vooral actief is in het creëren van lichaamswarmte.

lees verder:

https://www.mymodelworkout.com