HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Beauty

Droom jij ook van lange lokken? 4 x tips om je haargroei te bevorderen

Geplaatst op 01/02/2018 door vivonline

Hoe zit jouw haar vandaag? We kunnen er uren over kletsen én vooral ook over klagen. Heb je stijl haar dan droom je van krullen, en heb je krullen dan wil je het graag stijl. Ben je blond dan verf je het bruin, en vice versa. Maar er is één frustratie die met stip op nummer 1 staat: haren die maar niet snel genoeg willen groeien. Daarom geven we je 4 x tips die het groeiproces doen versnellen en bovendien ook nog eens je haarstructuur verbeteren!

Haarfijne feitjes

Gemiddeld hebben we zo’n 100.000 haren op onze hoofdhuid en haren gaan ongeveer 3,5 jaar mee. Per maand groeit je haar ongeveer 1 cm, dat is per jaar dus zo’n 12 cm. Verschillen in haarlengte worden niet veroorzaakt door hoe snel je haar groeit, maar hoe jouw haargroeicyclus eruit ziet. De haargroeicyclus bestaat uit fasen: de anagene, de katagene en de telogene. De anagene fase is de groeifase van je haar en duurt gemiddeld zo’n 3 tot 5 jaar. Echter komt het ook voor dat deze fase wel 10 jaar kan duren…! Dus afhankelijk van hoe lang jouw groeifase duurt (en hoe vaak je naar de kapper gaat), zal je haar dus groeien.

Daarnaast zijn er ook nog andere factoren die invloed kunnen hebben op je haargroei. Denk bijvoorbeeld aan leeftijd, stress, het gebruik van bepaalde medicatie of een genetische aandoening.

Lees verder op www.vivonline.nl