HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Food: 5 Redenen Waarom Je Meer Groente En Fruit Zou Moeten Eten

Geplaatst op 16/02/2018 door boostyourhealth

Of je er nu gek op bent of niet; Groente en fruit zijn belangrijk voor een gezond voedingspatroon. Volgens het voedingscentrum moet iedere volwassene minimaal twee stuks fruit en 200 gram groente eten om voldoende vitamines en mineralen binnen te krijgen. Lukt het jou niet om aan die dagelijkse aanbevolen hoeveelheid te komen? Dan heb ik hier onder nog een paar tips waarom je groente en fruit echt niet moet overslaan.

Het is een belangrijke brandstof 
Vooral fruit, maar ook een groot deel van de groentes bestaan uit fructose en/of glucose. Deze koolhydraten zijn voor ons lichaam de belangrijkste brandstof. Ze zorgen ervoor dat ons lichaam kan functioneren en onze hersenen en rode bloedlichaampjes kunnen zelfs niet zonder deze suikers. In tegenstelling tot de suikers in koek, snoep en frisdrank, zijn deze suikers niet bewerkt en wel gezond.

Ze zijn laag in calorieën
Vol met suikers en toch laag in calorieën klinkt misschien tegenstijdig maar is het niet. Behalve suikers bevatten groente en fruit ook veel water en vezels. Beiden zorgen voor een lang verzadigd gevoel en zijn bovendien ook hard nodig in het lichaam. Daarom zijn fruit en groentes een prima snack voor tussen de maaltijden door.

Het is goedkoop
Groente en fruit zijn stukken goedkoper dan de bewerkte voedingsmiddelen in de supermarkt. Voor een kilo groente betaal je vaak net zoveel als een zakje drop. En het is helemaal een goedkope en verstandige keuze wanneer je gaat voor de groentes van het seizoen. Die zijn dan op het lekkerst en het goedkoopst.

lees verder:

https://www.boostyourhealth.nl