HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Fresh & Easy: Pompoenpuree met gebakken bosui en spek

Geplaatst op 09/02/2018 door UitPaulinesKeuken

Zo’n puree is heel leuk om te maken en eens iets anders dan aardappelpuree. Wanneer je het leuk vindt, kun je zelf ook eens experimenteren met andere soorten groenten zoals worteltjes, knolselderij of zoete aardappel. Ik vind pompoen altijd heel lekker, maar moet me wel over het ‘hak- en schilwerk’ heen zetten. Zo’n pompoen snijden vind ik altijd een hele klus en nog gevaarlijk ook. Wanneer ik aan het snijden/hakken ben schieten er altijd beelden voorbij dat er per ongeluk nog een vinger tussen zit. Helaas is er geen andere manier dan eerst de pompoen te halveren en daarna in kwarten te hakken, wanneer ik die fase achter de rug heb kan ik altijd weer rustiger ademen. Dus stay safe, doe er liever langer over dan dat je straks een vingerkootje mist.

Wanneer je de pompoen in parten hebt gehakt, rooster je ze in een voorverwarmde oven samen met wat olijfolie, zout en chilivlokken. De aardappels kook je in een pan met wat water en zout. De aardappel voeg ik toe zodat de puree een mooie samenhang krijgt. Alleen pompoen kan wat waterig zijn. Vandaar de aardappel. Daarna stamp ik de twee groenten fijn en krijg je een mooie gladde puree.

Lees verder op www.UitPaulinesKeuken.nl