HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Geroosterde groenten met Kefir Harissa dressing

Geplaatst op 05/02/2018 door eatrunlove

Geroosterde groenten zijn altijd goed als je het mij vraagt! Je verwarmt de oven voor op 200 graden, snijd de groenten in (grove) stukken en brengt het op smaak met lekkere kruiden. Dat op smaak brengen met lekkere kruiden doe ik elke keer weer anders. Ik werd door Healthy People uitgedaagd om met hun Kefir naturel een avondmaaltijd te maken en ik bedacht dat het misschien wel lekker zou zijn om er een dressing mee te maken. En dat was zo! Voor over de geroosterde groenten maakte ik een Kefir harissa dressing en dat was een succes.

Wat is kefir eigenlijk? 

Kennen jullie Kefir? Ik moet eerlijk bekennen dat ik het nog nooit had gedronken. Ik kende het wel van naam, maar heb het niet eerder gekocht. Vreemd eigenlijk, want ik ben dol op zuivelproducten. Kefir is een mild gefermenteerde melk, volgens eeuwenoud recept, 100% natuurlijk en rijk aan eiwitten. Aan verse melk wordt een Kefir specifieke cultuur toegevoegd. Deze cultuur, een mix van goede bacteriën en gisten, fermenteert de suikers uit de melk waardoor er voedingszuren gemaakt worden en de bijzondere smaak van Kefir verkregen wordt. Healthy People Kefir naturel is dikker dan melk, maar dunner dan yoghurt en doet mij qua smaak het meest aan karnemelk denken. De smaak is net als dat van karnemelk een beetje zurig. Het eiwitgehalte van melk, karnemelk en Kefir is gelijk, ongeveer 3,5 gram per 100 ml. Je vindt Healthy People Kefir gewoon in het zuivelschap.

Je kunt Kefir net als elk ander zuivelproduct gebruiken. Je kunt het drinken als melk, verwerken in een smoothie of in pannenkoeken. Maar je kunt er ook net als ik een dressing van maken.

Lees verder op www.eatrunlove.nl