HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Groene curry pita met kikkererwten en rode paprika

Geplaatst op 20/02/2018 door ilovehealth

Het kan je bijna niet ontgaan zijn dat ik groot fan van Indonesië ben. Ik woon er zo’n 4 maanden per jaar. Heerlijk! Maar Indonesië is niet de enige fijne plek in Azië. Zo ben ik ook een maand in Thailand geweest en eerijk is eerlijk: wat mij betreft won de Thaise keuken het van de Indonesische. (Ssssttt!!! Niet doorvertellen aan mijn Indonesische vrienden he!!!). Ik kon geen genoeg krijgen van de heerlijke, spicy gerechten. De curry is mijn favoriet. Er zijn zoveel heerlijke smaakcombinaties te maken. Love it! 

Om een beetje van die Thaise keuken in Nederland te krijgen, vind ik de Thaise Groene Curry Paste van Conimex een echte aanrader. Net als in Thailand lekker pittig! Dit dankt de paste aan de groene chilipepers. Verder vind je specerijen zoals Kaffir limoenblad, gember en galant in de paste die het de authentieke smaak geven.

Good to know: de Thaise Groene Curry Paste is zonder toegevoegde smaakversterkers, kleurstoffen en conserveermiddelen.

We hebben dit recept vegetarisch gehouden, maar je kunt ook heel gemakkelijk wat stukjes kip toevoegen aan het recept. Of blokjes tofu of vega kipstukjes, als je het liever over de vega boeg gooit, maar wel de bite van kip lekker vindt.

Ook qua groenten kun je lekker variëren, net als in Thailand. Variatie tip: ik ben altijd wel heel erg dol op paksoi in mijn curry!

Ingrediënten groene curry pita

Voor 2 a 3 pita’s gevuld met groene curry

  • 1 rode paprika
  • 200 gram (kastanje) champignons
  • 1 ui
  • 1 blikje kikkererwten (350 gram, 220 gram uitgelekt)
  • Conimex Thaise Groene Curry Paste
  • 200 ml kokosmelk
  • 2-3 (volkoren) pita broodjes

lees verder:

http://www.ilovehealth.nl