HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Beauty

Health: 5 X Gezondheidsvoordelen Van De Zon

Geplaatst op 20/02/2018 door boostyourhealth

We zijn inmiddels in de laatste wintermaand beland en vanaf 21 maart is het weer lente. Het wordt de hoogste tijd om weer naar buiten te gaan, een frisse neus te halen en vitamines op te doen. De buitenlucht, natuur en zonnestralen hebben heel veel gezondheidsvoordelen. Ik ben eens gaan zoeken op internet waarom de zon zo essentieel is. Alle gezondheidsvoordelen zet ik voor jullie op een rij.

Vitamine D

Er zijn maar weinig mensen die niet kunnen genieten van het heerlijke voorjaarszonnetje. De zon geeft ons namelijk een warm gevoel. Elke dag 15 minuten in de zon zorgt er al voor dat we genoeg vitamine D krijgen. Vitamine D is voor ons lichaam belangrijk, zodat we calcium kunnen opslaan, gezonde en sterke botten behouden en als bescherming tegen ernstige chronische ziekten op latere leeftijd (Mirror, 2017). Waarom vitamine D zo belangrijk is, kun je lezen in deze blog.

Natuurlijke antidepressiva

Daarnaast helpt voldoende zonlicht ons om gelukkig te zijn en te voelen. Door de zon wordt het ‘geluksstofje’ serotonine aangemaakt en gestimuleerd, waardoor we ons een stuk happier voelen. Hierdoor kan de zon er ook voor zorgen dat je sneller van je winterdepressie afkomt. De zon werkt dan als een natuurlijke antidepressiva. In de herfst en de winter is de zon minder fel in haar kracht waardoor het boosten van je vitamine D minder snel gaat dan in de lente en de zomer. Je doet er in de herfst en winter goed aan om meerdere keren per week een uur te wandelen, zodat het zonlicht op je (onbedekte!) gezicht kan schijnen. In de lente en de zomer heb je al genoeg aan een kwartier zonlicht. Ook dan geldt dat je geen zonbescherming moet dragen tijdens dat kwartier, anders belemmert dat de opname van vitamine D. Hoe vermoeiend misschien ook, maar trek je schoenen aan en ga de natuur in! 

Voorkomt verschillende ziektes

Voldoende zonlicht voorkomt dat je minder snel kans krijgt op ziektes zoals Diabetes, Multiple Sclerosis (MS), verschillende soorten kanker, tandbederf, ziekte van Crohn, andere darmklachten en vermindert menstruatieklachten. Nu weten we ook dat teveel zonlicht juist de kans op huidkanker vergroot. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat als een patiënt met kanker een hoog niveau vitamine D heeft, diegene minder snel overleed aan de gevolgen van dikke darmkanker of aan borstkanker. Een soortgelijk effect van voldoende vitamine D en een verminderde kans op overlijden werd ook gevonden bij patiënten met blaas-, baarmoeder- of slokdarmkanker.

lees verder:

https://www.boostyourhealth.nl...