HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

HEALTH: HEB JIJ Ook Een Haat – Liefde Verhouding Met Eten?

Geplaatst op 13/02/2018 door boostyourhealth

De meeste vrouwen herkennen het wel: de haat en liefde verhouding met eten. Je wilt graag eten omdat je jezelf moet voeden, maar aan de andere kant ben je bang dat je teveel binnen krijgt en als dit gebeurt voel je je enorm schuldig of krijgt zelfs haatgevoelens naar jezelf toe. Ik verbreek de stilte omtrent dit gevoelige onderwerp en vertel jou waarom ik nog steeds een haat-liefde verhouding hebt met eten.

Vanuit huis heb ik meegekregen dat goed en gezond eten belangrijk voor je is. Wij hadden dan ook de luxe om alles vers te halen bij de bakker, slager, poelier etc. en dat proefde een stuk beter dan van de supermarkt. Tevens vonden we samen eten heel belangrijk en werd het met feestdagen echt een feest! Ik heb nooit snel kunnen eten en soms deed ik er dan ook heel lang over om alles op te eten. Maar dat betekende niet dat ik het niet lekker vond. 

Tijdens mijn puberteit veranderde alles: ik merkte dat ik sneller greep naar ongezonde dingen en dat ik soms zelf maaltijden oversloeg. Thuis ging het echter wel structureel goed. Dus als ik als opstandige puber tussen de middag mijn eten weggooide en stiekem een koek kocht, dan kreeg ik in de avond wel weer een gezonde maaltijd voorgeschoteld en dat was stiekem wel heel fijn. 

Het mezelf bezig houden met eten begon pas echt een rol te spelen toen mijn eerste relatie overging. Daar was ik kapot van en mijn ouders gingen toen net met vakantie. Ik bleef thuis (gewoon omdat dat kon) en heb de eerste week bijna niets gegeten, waarna ik in de tweede week alles kocht wat ik lekker vond en helaas eetbuien ontwikkelde.

Na jaren minimale voeding (lees: weinig calorieën) en veel sporten, ging dit langzaam over in de eetstoornis “boulimia”. Een gevecht was het zeker, een gevecht waarbij ik naast eetbuien ook regelmatig boven de wc hing omdat ik walgde van mezelf en moeilijk kon praten over mijn gevoelens op dat moment. Gelukkig zag ik zelf ook wel in dat er hulp moest komen en daarom heb ik ook om hulp gevraagd, al was dit het moeilijkste wat ik ooit gedaan heb.

lees verder:

https://www.boostyourhealth.nl