HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

Herken een toxische vriendschap

Geplaatst op 14/02/2018 door BetterbyGoalie

  • Hij of zij heeft je altijd nodig:
     vrienden zijn er voor elkaar in goede en in slechte tijden. Hier moet echter wel een balans in te vinden zijn. Als iemand afhankelijk van je is, verstoort dit de balans en zal dit op de lange termijn verstikkend aan kunnen voelen en kan het misschien zelfs ten koste gaan van andere vriendschappen. 
  • Jullie vriendschap is een competitie: een gezonde vriendschap houdt onder andere in dat je het beste in elkaar naar boven haalt en blij bent voor zijn of haar successen. Jaloezie zit nou eenmaal in de mens en heeft vaak te maken met iemands eigen onzekerheid. Als dit echter buitensporige proporties aanneemt is het verstandig  om na te gaan dat dit niet jouw geluk in de wegstaat. Een jaloers persoon ziet je namelijk liever falen dan slagen. 
  • Je geheimen zijn niet veilig: soms wil  je iets bij iemand kwijt omdat dit op kan luchten of om iemands anders mening te horen. Hier zijn vrienden voor. Een voorwaarde hieraan is dat diegene te vertrouwen is met jouw geheimen. Wordt dit vertrouwen beschaamd, dan kan je je afvragen of diegene wel echt het beste met je voorheeft.

Lees verder op www.BetterByGoalie.com