HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Italiaanse stamppot

Geplaatst op 13/02/2018 door linda

Jaren heb ik neergekeken op mensen die elke week stamppot op tafel zetten. Dat is toch saai en standaard! Drie keer raden wat hier nu eens in de 14 dagen op het programma staat? Juist stamppot. De kinderen doe ik er een onwijs plezier mee. Waarom zou ik het mezelf dan ingewikkeld(er) maken? De winterkost, zoals deze Italiaanse stamppot is makkelijk te bereiden na een drukke dag.

Op dagen dat mijn hoofd vol zit en mijn creativiteit ver te zoeken is gooi ik gewoon een zak met boerenkool, spekjes en rookworst in de pan. Variëren daarentegen vind ik veel leuker en ik geef graag een twist aan de klassieke stamppot.

Nu heb ik niet de illusie dat een Italiaan ooit aardappels gestampt heeft met mozzarella, zongedroogde tomaatjes, rucola en spekjes. Dat mag de pret niet drukken, wat bij betreft. Naast rucola kun je ook gebakken courgette toevoegen of de zongedroogde tomaatjes vervangen door olijven. Mocht je geen liefhebber van spekjes zijn dan is gerookte kip een prima alternatief.

Zo zet je in een handomdraai een lekkere en voedzame maaltijd op tafel.

Lees verder op www.lekkeretenmetlinda.nl