HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Kom je aan van koffie?

Geplaatst op 21/02/2018 door optimavita

Producten waar je snel van aankomt, bevatten veel calorieën óf je eet er hele grote porties van. Bij koffie is dit een beetje een verhaal apart, het ligt er namelijk aan hoe je jouw koffie drinkt! De verschillen tussen soorten leg ik hieronder zo duidelijk mogelijk uit.

Zwarte koffie

Gewone zwarte koffie bevat nauwelijks calorieën. Je komt er dus ook niet van aan! De reden waarom het niet verstandig is om dagelijks ontzettend veel koffie te drinken, zit hem niet in de calorieën maar in de cafeïne. Dit stofje werkt verslavend en het kan onrust, nervositeit, slaapproblemen of zelfs hartkloppingen met zich meebrengen. De ene persoon is veel gevoeliger voor cafeïne dan de ander, vaak weten we dat wel van onszelf. Ervaar je al snel een onrustig gevoel na een kopje koffie? Dan kun je het om die reden beter beperken. Herken je deze klachten niet? Dan kunnen een paar kopjes koffie per dag echt geen kwaad. Ik raad dan meestal een maximum van 6 kopjes per dag aan.

Koffie met melk en/of suiker

Dat suiker niet zo gezond is om te gebruiken, dat weten de meeste mensen wel. Ieder suikerklontje bevat 16kcal (en natuurlijk 4g suiker). Koffiemelk kan echter ook hard aantikken. Een klein cupje volle koffiemelk bevat 12kcal. Werk je met scheutjes melk, dan doe je er al snel meer in! Dagelijks 8 kopjes koffie met volle koffiemelk, zorgt voor 96kcal extra. Dit lijkt weinig, maar in een week zijn dit 672kcal! 8 kopjes koffie per dag met melk en 1 suikerklontje, zorgen voor 1568kcal extra per week. Dat is voor veel mensen bijna een hele dagbehoefte extra.

Lees verder op www.Optimavita.nl