HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

Liefde en compassie voor jezelf

Geplaatst op 08/02/2018 door BetterbyGoalie

Wat is zelfliefde?
Zelfliefde is simpel gezegd het accepteren en waarderen van jezelf om wie je bent, wat je doet en waar je voor staat. Hier kijk je naar zowel de positieve aspecten die zorgen voor fysieke, mentale, en psychologische groei als naar de negatieve aspecten zoals onze tekortkomingen en de fouten die we maken. Want ook door de negatieve aspecten in het leven een plek te geven groei je als individu. Drie cruciale aspecten voor zelfliefde zijn:

  1. Self kindness: wees vriendelijk voor jezelf in plaats van kritisch en negatief. “Behandel jezelf zoals je een goede vriend of geliefde zou behandelen.”
  2. Common humanity: betekent accepteren dat je een mens bent. Mensen zijn nou eenmaal niet perfect en maken fouten. Samen met jou zijn er nog 7 miljard anderen die dit doen. Fouten maken is dus misschien niet zo erg als je jezelf soms laat geloven.
  3. Mindfulness: kijk met een open, niet-kritische blik naar jezelf, jouw gedachten en gevoelens en accepteer deze hoe ze zijn.

Lees verder op www.BetterByGoalie.com