HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Beauty

Mirror confessions: deze impact had een acne-aanval op mijn zelfvertrouwen

Geplaatst op 12/02/2018 door BedRock

Op een paar littekens na, door een heftige variant van waterpokken, waar ik echt prima mee kon leven, was er wat mijn huid betreft geen vuiltje aan de lucht. Oké, hier en daar een pukkel tijdens mijn tienerjaren die ik makkelijk kon camoufleren als het moest. Tot ik op mijn 21ste stopte met de pil. Binnen een paar maanden ging ik van flawless skin naar een acnehoofd.

Van bultjes naar acne

En dan overdrijf ik niet. Het begon met enkele pijnlijke, grote onderhuidse pukkels. Die kneep ik nog nietsvermoedend uit. Maar binnen de kortste keren was het niet meer bij te houden. Kleine bultjes, grote bultjes, witte koppen, onderhuidse bergen. Van elke variant puist kon je er wel eentje detecteren op mijn hoofd. Het was op een gegeven moment zelfs zo erg dat vrienden van mij naar mijn vriendinnen toestapten om te vragen of het wel goed met me ging. Ik herinner me nog zo goed het enorme gevoel van schaamte. Als ik over straat liep hield ik mijn hoofd gebogen. Als ik met iemand een gesprek aanging, zei ik het liefst gelijk dat ik last had van puisten. Zo kon ik het pijnlijke moment voorkomen dat ze alleen maar naar mijn puisten konden staren, in plaats van te luisteren naar wat ik te zeggen had. Het liefst sprak ik in de avond af, want met goede foundation waren ze minder zichtbaar. Ik dacht nog dat het weer snel zou overgaan, maar na 6 maanden zaten ze er nog.

Lees verder op www.BedRock.nl