HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Ontbijt overslaan? Dit is waarom je dat écht niet meer moet doen

Geplaatst op 15/02/2018 door BedRock

Volgens deskundigen van het Voedingscentrum geeft het ontbijt energie en brengt de maaltijd de spijsvertering op gang. Bovendien zou eten in de ochtend cravings gedurende de dag voorkomen. Het lijkt misschien alsof je calorieën ‘bespaart’ als je een maaltijd overslaat, maar als je later op dag meer gaat snaaien, kom je dus alsnog aan. Als je een ontbijt eet dat vol proteïne zit, zit je daarentegen langer vol.

Meer energie

Bovendien heb je ‘s ochtends meer energie als je goed ontbijt. Onderzoekers bestudeerden twee groepen proefpersonen met overgewicht die de misgelopen energie (door een ontbijt over te slaan) compenseerden. Enhad Chowdhury liet de ene groep gedurende zes weken voor 11.00 uur ontbijten en de andere groep niet. De niet-ontbijters bleken aan het einde van de dag dezelfde hoeveelheid energie binnen te hebben gekregen, met minder maaltijden dus.

Lees verder op www.BedRock.nl