HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Ovenkoek met wortel en rozijnen

Geplaatst op 12/02/2018 door linda

Havermout is zelfs in 2018 nog steeds mijn grote vriend. Ik vind dit graantje ideaal voor mijn ontbijt of om mee te bakken. Mijn kinderen vroegen van de week om “iets lekkers” voor bij hun 12-uurtje voor school. Dan is het fijn om een goed gevulde voorraadkast te hebben en binnen no-time deze ovenkoek met wortel uit de oven te toveren.

Het voelt beter om een zelfgemaakte koek mee te geven. Kijk maar eens naar de ingrediënten, daar is stuk voor stuk niks mis mee. Van havermout, koekkruiden, eieren tot een banaan. De geraspte wortel herken je niet als een groente smaak. Juist in combinatie met de rozijnen zorgt dit voor een zoete touch in de ovenkoek. Denk een beetje aan de smaak van carrot cake zonder de cream cheese frosting. Al is deze ovenkoek niet (zo) zoet. Naar smaak kun je zelf eventueel een extra zoetje (honing) of meer rozijnen aan het deeg toevoegen.

Dit recept is trouwens ook leuk om samen met je kind(eren) te maken. Mijn zoon vond het gezellig om mee te helpen. Voor dit recept hoef je eigenlijk niet met je handen in het deeg te zitten. Maar zoonlief kon het niet laten. Dus ik heb hem even lekker laten kneden en zo hadden wij een klein geluksmomentje in de keuken.

Lees verder op www.lekkeretenmetlinda.nl