HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

Question – Hoe vaak sta jij op de weegschaal?

Geplaatst op 17/02/2018 door optimavita

Het ‘probleem’

Ik merk dat lichaamsgewicht nog steeds een GROOT issue is bij sommige vrouwen. Ergens weten we wel dat we niet zo moeten focussen op het getal op de weegschaal, maar het is zo’n makkelijke manier om te checken hoe we bezig zijn met onze voeding! Lichaamsgewicht zegt echt niet alles over onze gezondheid. Ik schreef er al vaak artikelen over, zoals deze over BMIdeze over gewichtdeze over buikomvang en deze over vetpercentage meten.

Gewicht zegt niet alles!

Ok, nog 1 keer in het heel kort: besef je dat lichaamsgewicht echt niet alles zegt over je gezondheid! Ik ken veel mensen met licht overgewicht die een stuk gezonder zijn dan andere mensen met een gezond gewicht. Je goed voelen en fit zijn is ZO veel belangrijker dan het hebben van een perfect gewicht. Bovendien wordt jouw lichaamsgewicht mede bepaald door je skeletbouw, de hoeveelheid spieren die je hebt, je genen, hormoonwerking en eventuele aandoeningen of medicatie. Ik had het hier gisteren ook al over in het ‘elke pondje gaat door het mondje’ artikel. Focus dus alsjeblieft niet alleen op gewicht, maar kijk naar meerdere factoren!

Lees verder op www.Optimavita.nl