HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Recept: 3 X Lunch Favorieten Zonder Brood

Geplaatst op 14/02/2018 door boostyourhealth

Lunchtijd, zo’n heerlijk moment van de dag! Ik kan ‘s ochtends al bedenken wat ik in de middag ga eten en me daarop verheugen. Hebben jullie dat ook? Je kan natuurlijk alle kanten op met de lunch. Vandaag geven wij wat inspiratie voor lunchgerechten. Alleen dan zonder brood. Hoewel een boterham op zijn tijd heel lekker is natuurlijk, is er niks mis mee om te variëren en op die manier genoeg voedingsstoffen binnen te krijgen. Vandaag dus onze favorieten zonder brood.

Egg wraps met kruidenkaas en gerookte zalm
Omdat ik het dus fijn vind om met iets warms te lunchen is dat ook 1 van mij favorieten. Je kan variëren met de vulling.

Ingrediënten
– 2 eieren
– kruidenkaas
– gerookte zalm
– 2 bosuitjes
– halve paprika
– halve avocado
– scheutje melk (optioneel)

Hoe maak je het?
Je klutst 2 eieren met een klein scheutje melk (optioneel) en wat zout en (cayenne)peper. Je maakt hier een omelet van. Ondertussen snij ik wat bosui, kleine reepjes paprika en avocado. Hier kan je natuurlijk mee variëren. Als de omelet klaar is, beleg je deze met een beetje kruidenkaas.  Doe er wat gerookte zalm op en uiteindelijk dus de bosui, paprika en avocado. Rol nu de omelet op en daar is de heerlijke egg wrap. Omdat de omelet nog warm is, wordt alles een beetje smeuïg, zo lekker!

Courgette – broccolisoep
Als we dit schrijven is het nog winter, dus ik vind het dan eigenlijk heel fijn om warm te lunchen. Het is al zo koud buiten en als je dan ook nog koude dingen gaat eten als een salade, word je helemaal niet warm van binnen. Een heerlijk (liefst vers gemaakt) soepje is dan zo fijn. Ik heb verschillende favoriete soepjes, maar deze courgette / broccolisoep maak ik heel vaak.

Ingrediënten
– 2 tenen knoflook en 2 rode uien
– 3 courgettes in stukjes gesneden
– 500 gram broccoli

lees verder:

https://www.boostyourhealth.nl