HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

Roeien voor een goede conditie

Geplaatst op 12/02/2018 door eatrunlove

In het begin vermeed ik roeien tijdens CrossFit zoveel mogelijk. Vreselijk vond ik het. Al merkte ik wel dat het me in vergelijking met andere meiden wel redelijk goed af ging. En zoals met alles: hoe vaker ik het deed, hoe beter ik er in werd. Een paar weken geleden heb ik een paar zondagen achter elkaar roeiworkshops van één van onze coaches – hij roeit wedstrijden – gevolgd, en ik heb daar zoveel baat bij gehad dat ik voor een roeiworkout mijn hand niet meer omdraai.  Roeien is super voor een goede conditie, dus alleen daarom al zou je het moeten doen. Daarnaast geef ik je nog wat tips en tricks, zodat jij lekker goed kunt roeien voor een goede conditie!

Fullbody workout

Roeien is een echte fullbody cardio workout, waarbij je ook kracht gebruikt. Waar je bij fietsen en hardlopen vooral de beenspieren aan het werk zet, gebruik je bij roeien ook de arm-, schouder-, rug- en buikspieren. Al gebruik je de laatste als je goed wilt fietsen en hardlopen ook, een goede en sterke core zorgt tenslotte voor een betere houding. Roeien staat bekend als cardiotraining, maar is zeker ook effectief om je krachtuithoudingsvermogen te vergroten. Dus ook als je sterker wilt worden, is roeien een goede training. Het brengt de hartslag snel omhoog en verbrandt veel calorieën; met een goede roeiworkout kun je tot wel 600 calorieën verbranden.

Lees verder op www.eatrunlove.nl