HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Beauty

Schokkende ontdekking in lippenbalsem

Geplaatst op 13/02/2018 door happyinshape

Wat is het koud hè, deze week? Voor velen van ons gaat dit steevast gepaard met één groot nadeel: droge en gebarsten lippen. Dan is ook niets fijner dan je lippen insmeren met lippenbalsem. Dankzij de minerale oliën in het product wordt de balsem lekker vettig gemaakt. Over twee varianten minerale olie luidt de Belgische organisatie Test Aankoop nu de noodklok, zo schrijft RTL Nieuws.

MOSH vs MOAH
Het gaat om de olievarianten MOSH (minerale oliën van verzadigde koolwaterstoffen ) en MOAH (minerale oliën van aromatische koolwaterstoffen ), schrijft de nieuwssite. "Over deze stoffen weten we het fijne nog niet, maar er zijn sterke vermoedens dat MOAH mogelijk kankerverwekkend zijn en dat MOSH zich opstapelt in de organen en gezwellen kan vormen in lymfeklieren, lever en milt", aldus de Test Aankoop. De consumentenorganisatie meldt dat je deze stoffen binnenkrijgt, als je over de ingevette lippen likt.

lees verder:

https://happyinshape.nl