HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

Stoppen met snurken: waarom dat moeilijk is + 4 tips om te proberen

Geplaatst op 02/02/2018 door BedRock

Een kijkje in de mond

Je kruipt onder de wol, telt schaapjes en valt in slaap. Op dat moment ontspannen de keelspieren, waardoor de tong en/of het zachte weefsel in de keelholte de luchtweg kunnen blokkeren. Geen zorgen, dat klinkt gevaarlijker dan het is. Toch moet er lucht doorheen als je ademhaalt. Die lucht gaat via de neusholte, de keelholte en de luchtpijp naar de longen. Als die doorgang te nauw is, gaan je weefsels trillen. En daar komt het snurkgeluid vandaan. 

De keelspieren ontspannen dus als je in slaap valt. Dat gebeurt bij iedereen. Toch is de één stil en ronkt de ander er lustig op los. Dat heeft te maken met die tong en dat zachte weefsel die de luchtweg kunnen blokkeren. Wanneer gebeurt dat? Meestal als het zachte, achterste gedeelte van het gehemelte te slap is. Is dat gedeelte te slap en ga je op je rug liggen, dan zakt het gehemelte samen met de huig bijna tegen de keelholte aan. Dat gaat trillen en door de ademhalingen maakt het geluid. Een kleine onderkaak of een onderkaak die te ver naar achteren staat kan ook de boosdoener zijn. Dan zakken de tong en het strottenklepje namelijk bijna tegen de keelholte aan.

Lees verder op www.BedRock.nl