HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

10 tips voor mensen die nooit vol zitten

Geplaatst op 07/02/2019 door fitnl

Wat is een externe eter?

Normaal gesproken stop je met eten als je vol zit. Je krijgt van je lichaam een signaal dat je voldoende hebt gegeten. Bij externe eters is dit vaak niet het geval, omdat het normale regelmechanisme minder goed werkt. Dit klinkt nogal abstract, daarom leg ik het hieronder uit.

Een logische verklaring voor extern eten komt voort uit de externaliteitstheorie. Deze theorie geeft aan dat sommige mensen extra gevoelig zijn voor externe prikkels, zoals geur, smaak en het aantrekkelijke uiterlijk van een product. Wanneer iemand steeds voller raakt, wordt de verleiding van de geur en de smaak van een product steeds minder. Maar bij externe eters is dit veel minder het geval. Dit heeft tot gevolg dat externe eters trek blijft ervaren en meer eten. Natuurlijk zit hier wel een grens aan.

Herken je dit bij jezelf? Heb je het gevoel dat je vaak te veel eet door alle voedselverleidingen? Wat kun je er tegen doen? Hieronder geef ik 10 tips die hierbij goed kunnen helpen. Veel van deze tips zijn overigens ook aan te raden voor mensen die geen last hebben van extern eten.

Lees verder op www.fit.nl