HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mama's

19 tips om sneller te herstellen van een vaginale bevalling

Geplaatst op 19/02/2019 door love2bemama


Sneller herstellen na een vagina bevalling?

Nadat je eenmaal bent bevallen ben je er nog niet. Voor het herstel na een bevalling moet je ook je tijd nemen. Een zwangerschap en daarna bevallen is namelijk niet niks. Het kan daarom geen kwaad om je, naast je goed voor te bereiden op de bevalling, je ook voor te bereiden en in te lezen over het herstel na je bevalling. In de loop der jaren heb ik een aantal tips verzameld van moeders en tips uit eigen ervaring, die ik graag met jullie wil delen. Ben je zwanger? Doe er je voordeel mee!

Hoe bereid je je voor op het herstel na een vaginale bevalling?

Tip 1: Bezoek een bekkenspecialist

Hier kun je terecht wanneer je klachten ervaart in je bekkengebied. Tevens bieden ze ook vaak cursussen aan om je voor te bereiden op de bevalling.

Tip 2: Neem je tijd!

Heb je een zware bevalling gehad? Het herstel na een vaginale bevalling gaat veel sneller als je er je tijd voor neemt. Accepteer de hulp in je kraamweek, kruip in een cocoon met je gezin en laat niet teveel mensen van buitenaf toe. Neem je rust en slaap veel! Ook als je een prima bevalling hebt gehad kan het geen kwaad om de tijd voor rust te nemen. Rusten is zo belangrijk!

Lees verder op www.love2bemama.com