HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

Chiropractor of Osteopaat: Alles Wat U Moet Weten

Geplaatst op 05/02/2019 door Embodyhealth

Osteopathie en chiropractie zijn manuele geneeswijzen die zich, over het algemeen, focussen op pijnklachten en problemen van het bewegingsapparaat. Denk hierbij aan klachten. 

aan spieren, gewrichten en het bindweefsel. Zowel de chiropractor als de osteopaat zullen als eerste aan de hand van onderzoek een diagnose stellen. Op grond van dit onderzoek zullen zij een behandeling toepassen, en indien nodig de patiënt doorverwijzen naar de huisarts. Beiden gaan uit van een brede, holistische aanpak waarbij zij de oorzaak van de klacht(en) trachten te vinden en behandelen. Dit betekent, dat bij bijvoorbeeld nekklachten, voor de reductie van de klachten niet alleen de nek zal worden behandeld en gemasseerd, maar dat de therapeut ook zal proberen te achterhalen wat de oorzaak van de klachten is, en deze klachten ook zal proberen aan te pakken. Het verschil van beide geneeswijzen zit hem in de wijze waarop de oorzaak wordt gezocht, de focus van de behandeling en de behandelingswijze.

Lees verder op www.Embodyhealth.nl