HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

Column: de macht van influencers

Geplaatst op 05/02/2019 door fitnl


Nu heeft de influencer een aparte positie in ons werkgebied. Aan de ene kant hebben wij van FIT.nl een gezonde dosis wantrouwen jegens deze internetsterren. Aan de andere kant hebben we elkaar soms juist nodig; zij kunnen onze autoriteit gebruiken, wij hun netwerk. Want niet zelden heeft één zo’n influencer een tien keer zo groot bereik als wij. Wanneer de boodschap die we willen overbrengen oprecht is, is zo’n samenwerking alleen maar win-win.

Dat wantrouwen komt niet zomaar ergens vandaan. Veel influencers lijken uit het niets te komen, zijn gewoonweg “bekend van YouTube”. Niet gehinderd door enige kennis van wetenschapsbeoefening en zonder relevante diploma’s op zak, doet men uitspraken over onderwerpen waar wij van FIT.nl vele uren onderzoek in hebben zitten. En dat is gevaarlijk. Bn’ers met veel volgers promoten ongezonde diëten of producten die dienen te worden gecombineerd met een pittig workoutschema.

Lees verder op www.fit.nl