HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

De Ongeschreven Regels In Het Zwembad

Geplaatst op 19/02/2019 door glow

Zwem je graag? En merk jij ook dat niet alle zwemmers ‘dezelfde taal spreken’? Ik krijg tijdens mijn cursussen vaak vragen van mensen. Hoe zit het nu met de verkeersregels? Kun je iemand nou wel of niet inhalen? En waar moet je verder nog op letten? Net als in de sportschool gelden ook in het zwembad wat ongeschreven regels. Die in de gym kennen we vaak wel: je gewichten netjes opruimen, de toestellen niet te lang bezet houden, alles netjes schoonmaken en ga zo maar door. De ongeschreven regels in het zwembad zijn echter lang niet altijd duidelijk. Ik schreef er eerder al eens over maar zet ze nog een keer handig op een rijtje!

Zwem rechtsom
Zwemmen doen we – net als rijden – rechts. We zwemmen rechtsom heen en rechtsom terug. Dit betekent dus dat je actief langs de lijn (of kant) zwemt en niet in het midden van de baan blijft. We zwemmen met elkaar in dezelfde baan ‘in rondjes’ dus. Vlak voordat je gaat keren mag je naar het midden van de baan sturen om daar te keren en weer rechts in de baan uit te komen.

lees verder:

http://www.glowmagazine.nl