HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

Een strakke buik? Train je core!

Geplaatst op 10/02/2019 door followfitgirls


Wat is je core?

Je core is het centrum van je lichaam en bestaat uit 29 spieren tussen je schouders en je bekken. Het zijn dus niet alleen je rechte en schuine buikspieren, maak ook je bil- en rugspieren. Een sterke core zorgt voor een betere balans, uithoudingsvermogen en flexibiliteit, verkleint de kans op blessures en voorkomt pijn in je onderrug. Als je je core traint, train je dus niet alleen je buik, maar nog veel meer spieren in je lichaam. Handig toch?!

Een strakke buik, hoe dan?

Eigenlijk is het heel simpel: het maakt niet uit welke oefening je doet, als je het maar goed doet. Pas dan verbeter je de kracht en stabiliteit van je core en werk je keihard aan een strakke buik. Yep, zo simpel is het. Het gaat er om dat je je buikspieren, en dus je core, niet als een apart onderdeel van je lichaam ziet, maar kijkt naar zijn functionaliteit in het geheel. Je core is als het ware de ‘hoofdverbinding’ tussen je boven- en onderlichaam en als je het geheel goed traint, versterk je je core en kweek je een strakke buik. Dit, in combinatie met een gezonde en uitgebalanceerde voeding, is the key tot succes.

Lees verder op www.followfitgirls.com