HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Hoe gezond is jouw buik?

Geplaatst op 21/02/2019 door happyinshape

Wat doen vezels precies, in welke voedingsmiddelen zitten veel vezels én helpen ze je echt wel van je darmproblemen af? Happy in Shape zocht het voor je uit.

Kou, even een lagere weerstand of iets verkeerds gegeten – je darmen laten meteen van zich horen. Je bent zeker niet de enige, zo’n een op de vijf Nederlanders heeft regelmatig darmklachten.

Wat zijn vezels?

En als je gaat googelen van hoe je op een natuurlijke manier van darmklachten af kunt komen, kom je toch al gauw bij vezels terecht. Vezels zijn vormen van koolhydraten die in plantaardige producten zitten, zoals groenten, fruit, noten, peulvruchten, aardappelen en volkorenproducten. De hoeveelheid en de samenstelling van de vezels in deze voedingsmiddelen verschilt. Ook is de ene vezel de andere niet, je kunt vezels indelen in fermenteerbare en niet-fermenteerbare vezels. Fermenteerbare vezels worden in je dikke darmen afgebroken en beïnvloeden de bacteriesamenstelling in je darmen. Ze dienen als voeding voor de darm(cellen) en ondersteunen het immuunsysteem. Niet-fermenteerbare vezels worden niet afgebroken, ze nemen vocht op en verlaten onveranderd je lichaam. Op deze manier houden ze je ontlasting soepel. Beide soorten vezels zijn erg belangrijk voor zowel je immuunsysteem als een goede stoelgang.

lees verder:

https://happyinshape.nl