HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

Hoeveel moet je sporten om 1 kilo af te vallen?

Geplaatst op 09/02/2019 door followfitgirls


Hoe het werkt

Afvallen gebeurt volgens een heel logisch principe: je moet meer calorieën verbranden dan dat je binnen krijgt. Dit heb je vast ook vaker gehoord (of gelezen in mijn blog: 10 x waarom afvallen je nog niet is gelukt). Maar hoeveel calorieën zijn dat dan? 7000 calorieën is daarop het exacte antwoord. Om 1 kilo vet te verliezen moet je 7000 calorieën meer verbranden dan dat je binnen krijgt.

Let op: dit gaat dus om kilo’s in vet! Het kan zijn dat als je te snel afvalt, je ook spiermassa en/of vocht verliest. Dat is leuk voor de weegschaal, maar heeft waarschijnlijk niet het gewenste effect. Ik ga er vanuit dat iemand die een kilo wil afvallen vooral vet wil verliezen.

1 kilo afvallen met sporten

Omgezet betekent 1 kilo afvallen met sporten:

Hardlopen: 650 calorieën per uur, bij 10 km per uur = 11 uur
Krachttraining: 195 calorieën per uur = 36 uur
Zwemmen op normaal tempo: 395 calorieën per uur = 21 uur
Tennissen: 520 calorieën per uur = 13 uur
Fietsen met 20 km per uur: 520 per uur = 23 uur

Deze uren zijn berekend aan de hand van een vrouw van 65 kilo en zijn de uren afgerond naar hele uren. Laat ik hier nog een keer benadrukken dat je met bovenstaande uren je er niet bent. Je moet deze calorieën méér verbranden dan dat je ze binnenkrijgt.

Lees verder op www.followfitgirls.com